Важливе про сучасні тренди!!!

Правила складання бюджету

Війна стала великим фінансовим випробуванням для українських сімей. Багатьох людей вона позбавила заробітку та звичного способу витрачання коштів.

Значно легше вдається пережити цей складний період тим сім'ям, які знайомі з правилами фінансової грамотності. Одне з них таке: наприкінці місяця плануйте бюджет на прийдешній місяць.

Для того, щоб привчити дітей в підлітків вести бюджет, декілька років тому д.е.н., доц., проф. кафедри ЕФ Віталій Письменний разом з дітьми створив анімаційний ролик “Дитячий бюджет”, який за свідченням вчителів і батьків став доволі популярний. Дивіться і навчайтеся: https://youtu.be/_BspJlQS5SM

 

Як безпечно знімати готівку з банкомата?

Навіть виконуючи таку просту й буденну операцію, як зняття готівки з банкомата, на кожного з нас може чатувати небезпека втратити гроші через шахрайство.

Шахрайство з використанням банкомата називають скімінгом. Він буває зовнішній (шахраї встановлюють на банкомат спеціальні пристрої, за допомогою яких крадуть дані платіжної картки) і внутрішній (шахраї інсталюють у банкомат програмне забезпечення, завдяки якому дізнаються дані платіжної картки).

Для убезпечення від скімінгу слід дотримуватися деяких правил, які доступно викладені в анімаційному ролику “Максимко вчить користуватися банківською карткою”, створеному д.е.н., доц., проф. кафедри ЕФ Віталієм Письменним разом з дітьми. Дивіться і навчайтеся: https://youtu.be/d6c-3FNBuCs

 

Успішні покупки в інтернет-магазині

Економічна криза неодмінно призводить до інфляції. З її наслідками кожен українець може пересвідчитися, слідкуючи за зміною цінників у магазині.

Відтак у пошуках можливості зекономити все більше людей звертаються до онлан-покупок, де часто можна натрапити на шахраїв або недобросовісних ритейлерів.

Щоб покупки в інтернеті пройшли успішно, д.е.н., доц., проф. кафедри ЕФ Віталій Письменний разом з дітьми створив анімаційний ролик "Максимко купує в інтернет-магазині". Дивіться і навчайтеся: https://youtu.be/iBNIsfhRTV4