Професорки кафедри Наталія Мариненко та Ірина Крамар, а також проректорка з міжнародного співробітництва проф. Тетяна Вітенко, виконавці проєкту ЄС Еразмус + (модуль Жан Моне) «Міждисциплінарний підхід до дослідження управління відходами: впровадження практики ЄС», у складі делегації науковців Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя взяли участь у Європейському тижні сталої енергії, що відбувся 1-2 жовтня 2021 року у м. Тернополі.

Вони поспілкувалися з делегатами Представництва Європейського Союзу в Україні щодо можливих напрямків реалізації проєкту, який імплементують; а також із громадськістю, розповівши про практики ЄС з управління відходами, чим привернули увагу жителів міста до актуальності даної проблеми в Україні.

Під час події учасники обмінялися ідеями та поділилися досвідом у впровадженні енергоефективних проєктів, обговорили шляхи досягнення цілей Європейського зеленого курсу та організації комплексних заходів з протидії і адаптації до зміни клімату.

Для тернополян і гостей-учасників Європейського тижня сталої енергії організатори, серед інших заходів, провели еко-енерго-науковий пікнік з різноманітними локаціями, акцію «Місто без сміття», семінари для ОСББ, відкритий діалог з молоддю щодо сталого енергетичного розвитку, кліматичних змін, екології і декарбонізації на місцевому рівні (з сайту Тернопільської міської ради).