Упродовж осіннього семестру 2023-2024 н.р. у рамках міжнародного проєкту “Smart Manufacturing, Innovation, Learning-labs and Entrepreneurship” (SMILE, “Інновації у розумному виробництві, навчальні лабораторії та підприємництво”) студенти кафедри економіки та фінансів ФЕМ Назарій Дем’янчик (гр. ПП-11), Олександр Собко (гр. ПП-21) та Софія Тимошик (гр. ПФ-11), разом із однолітками з факультетів ФІС і ФМТ, брали участь у серії тренінгів і воркшопів, проведених менторами проєкту, проф. Тетяною Вітенько, Наталією Мариненко, Лілією Мельник, Іриною Струтинською, доц. Юрієм Скореньким для учасників двох університетських команд, які представляли ТНТУ на міжнародному змаганні SMILE Hackathon (www.smile-hackathon.eu). Хакатон відбувся 27-30 листопада 2023 року на базі Міланської Політехніки (м. Мілан, Італія).

Менторами здійснено підготовку команд, які працювали над челенджами від двох вітчизняних підприємств – «Української вагової компанії» та «Агрікон». Підсумком участі у хакатоні стали відео-пітчинги командних розробок, які містять результати здійснених студентами кабінетних і польових досліджень, сформульовані Problem statement, «How might we» question та Value proposition, а також прототипи запропонованих рішень відповідних челенджів.

Пишаємося нашими студентами, які проявили себе як командні гравці, продемонстрували вміння критично і креативно мислити, здійснювати дослідження, генерувати ідеї та вміло їх презентувати!

З нетерпінням очікуємо результатів хакатону, бажаємо перемоги командам ТНТУ та наснаги для подальших звершень!