З досвіду минулих років відомо, що вступаючи до навчального закладу, студенти зустрічаються з рядом проблем, що пов’язані з недостатньою їх психологічною готовністю. Причиною труднощів для студента можуть бути нові умови життя, первинна соціалізація. Разом з присвоєнням статусу студента молоді люди зіштовхуються з такими проблемами, як нова система навчання, взаємостосунки з одногрупниками та викладачами, соціально-побутові умови, самостійне життя в нових, можливо незнайомих до цього їм умовах, недостатні знання структур і принципів роботи навчального закладу та можливість для самореалізації у творчості, науці, громадському житті, спорті. Крім цього, виникають протиріччя та труднощі в становленні самооцінки, самосвідомості та формування образу ,,Я’’.

Задля успішної адаптації першокурсників до життя і навчання в університеті та подальшого розвитку кожного студента як особистості, майбутнього фахівця доцентом кафедри психології Ірина Періг та куратором груп ПП, ПФ-11 Надією ЗАРІЧНОЮ був проведений тренінг «Я і моя нова роль».

В рамках роботи тренінгу обговорили практичні рекомендації для адаптації студентів-першокурсників від психолога, за допомогою спеціальної програми визначали рівень тривожності кожного студента, а ще багато розмовляли, малювали і сміялися.

Зустріч була продуктивною, спікери мотивували, спонукали і пояснювали як бути ввічливими й терплячими – без зверхності, не для звіту, а для результату!