Цього року вже восьмий рік поспіль ми вшановуємо пам'ять нашого студента Степана Стефурака, який навчався на ІІІ курсі спеціальності «Фінанси і кредит».

На першому курсі навчання Степан Стефурак прийняв посвяту у козаки та став членом обласного осередку ВГО «Українське Реєстрове Козацтво». У грудні 2013 року під час Революції Гідності був активним учасником Самооборони Майдану Тернопільщини, охороняючи вночі громадський порядок, а зранку приступаючи до занять в університеті. Пізніше вирішив допомагати протестувальникам на Майдані у Києві. Навесні Степан став добровольцем «Правого сектору» Тернопільщини, а влітку 2014 року – проходив військовий вишкіл, готуючись поповнити лави Добровольчого Українського Корпусу у зоні АТО. У вересні 2014 року Степан розпочав новий навчальний рік, вирішивши змінити стаціонарну форму навчання на заочну. А вже 22 вересня загинув на підступах до Донецького аеропорту у селі Піски Донецької області. Так закінчилось його земне життя...

На фронті неабияк підіймав бойовий дух вояків своїм співом та грою на гітарі. Виконував лише українські пісні. Він міг продовжити навчання, але обрав для себе нелегкий шлях.

У день пам'яті студенти 1 курсу спеціальностей 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" та 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" разом із викладачами вшанували загиблого хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, що розміщена на стінах університету.