Якщо університет першочергово функціонує для студентів, то він повинен негайно реагувати на побажання щодо організації навчання, які висловлюються молоддю.

Найпоширеніший запит сьогодення - забезпечити не стільки теоретичну, скільки практичну підготовку майбутніх фахівців, що є підґрунтям застосування компетентністного підходу, опанування яким стає підтвердженням вищої форми фахової зрілості та спроможності випускника ЗВО самостійно здійснювати професійну діяльність.

Саме для вирішення цих важливих питань необхідна тісна взаємодія університетської спільноти зі стейкхолдерами, першочергово — з представниками роботодавців, місцевої влади, громадськості.

На початку кожного навчального року вже традиційними стали зустрічі завідувачки кафедри економіки та фінансів ТНТУ д.е.н., професора Панухник Олени Віталіївни з Головою Експертної ради роботодавців за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», к.е.н., віце-президентом з питань регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ІСС Ukraine Тарасом Володимировичем Демкурою. Незважаючи на свою зайнятість і прояви професійної та громадської активності, Тарас Володимирович знаходить час для зустрічей зі студентами, ділиться своїми знаннями та досвідом, викладаючи цикли лекцій, організовуючи тренінги та вебінари: http://tntu.edu.ua/?p=uk/news/3665.

Тісна взаємодія та співпраця кафедри ЕФ з Радою роботодавців дозволяють визначити інноваційні форми організації навчального процесу, від якості яких залежить конкурентоздатність випускників даної спеціальності на ринку праці.