Зовсім скоро розпочинається навчання, і в Тебе напевно виникало багато запитань: що саме Ти будеш вивчати, де знайти розклад, як знайти аудиторію, як буде здійснюватися оцінювання, які викладачі Тебе будуть вчити? Не хвилюйся, ми зібрали найпоширеніші запитання та відповіли на них. Читай, запам’ятовуй та запитуй у месенджері, якщо у Тебе виникають додаткові запитання

Що я буду вивчати?

За час навчання у тебе будуть предмети із різних дисциплін. Такі як: вступ в спеціальність, макроекономіка, мікроекономіка, економіка підприємства, фінанси, фінанси підприємств, гроші і кредит, а ще українська та англійська мови та інші предмети.

З освітніми програмами бакалавра можна ознайомитись та завантажити їх за посиланнями:

072 Фінанси, банківська справа та страхування, бакалавр http://tntu.edu.ua/storage/pages/00000486/op072b.pdf

076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, бакалавр

http://tntu.edu.ua/storage/pages/00000486/op076b.pdf

Більше інформації про кафедру та викладачів можна знайти на сайті кафедри економіки та фінансів: https://kaf-ef.tntu.edu.ua

Розклад навчання доступний за посиланням

http://tntu.edu.ua/?p=uk/schedule/

Також у розкладі заняття проставляють за 1,2 тижнем. Графік навчальних тижнів, розклад дзвінків та графік навчального процесу розміщені за посиланням: http://tntu.edu.ua/nv/info.html

Розміщення корпусів та гуртожитків університету:

http://tntu.edu.ua/?p=uk/about/building-locations

Шифрування у розладі К10-201 означає, що заняття буде проходити у корпусі № 10, в аудиторії 201.

Як взагалі проходить навчання?

Навчальний рік поділяється на два семестри. Осінній (вересень – грудень) та весняний (лютий – перший тиждень червня). Осінніх та весняних канікул немає. Впродовж трьох тижнів лютого для студентів 1-3 курсів навчання проводиться у формі онлайн-занять через спеціальну платформу дистанційного навчання ATutor. Реєстрація за посиланням https://dl.tntu.edu.ua/. Також через систему дистанційного навчання будуть проводитися заняття у період карантину. Якщо м. Тернопіль буде віднесено до червоної зони – навчання повністю дистанційне, оранжева, жовта зона – змішане навчання (лекції дистанційно, практичні - очно), зелена – все навчання в Університеті.

ВАЖЛИВО: при реєстрації в системі ATutor ПРІЗВИЩЕ, ІМ’Я, ПО БАТЬКОВІ ВКАЗАТИ ТОЧНО ЯК У ПАСПОРТІ.

Протягом семестру студент навчається, здобуває бали, а у кінці семестру отримує оцінку за залік чи екзамен.

Протягом семестру студенти виконують модульні тести або роботи, які проводяться в кінці кожного модуля (приблизно в середині семестру та за 1-2 тижні до його завершення). Це можуть бути як і тестові завдання у середовищі ATutor, так і письмові завдання, залежно від предмету.

Заліки? Екзамени? Курсові? Чим це все відрізняється?

Це все є формами семестрового контролю. Залік складається з балів, набраних студентом впродовж семестру, + 1/3 від їх кількості,та виставляється за умови набирання студентом мінімуму, визначеного 45-ма балами. Тоді підсумкова мінімальна оцінка становить: 45+ 45/3 = 45+15 = 60 балів.

Екзамен – це також форма семестрового контролю, але автоматично він виставляється лише за умови набирання студентом 70-75 балів, що буде відповідати 95-100 підсумковим балам. Іншим студентам, які набрали більше 45 балів, доводиться йти на екзамен та здавати його або у формі тестування, або письмово чи усно.

Курсова робота та проект – ще один із видів семестрового контролю, який виконується студентом самостійно на задану тему. Якщо коротко – то це робота, обсягом від 30-ти сторінок, що складається із визначених частин, і у якій ви описуєте процес і результат виконання певного завдання або аналіз інформації і даних.

Якщо студент не набирає визначеного мінімуму, тоді знайомиться із таким поняттям як «перездача», яка найчастіше відбувається відразу після завершення сесії, і на яку все одно потрібно доробити те, що не встиг за навчальний період.

Лекції? Практичні? Що це і для чого?

Це все форми проведення занять. Лекція – це пара, на якій викладач пояснює певну тему, розповідаючи матеріал самостійно.

Практичні заняття мають на меті розв’язування задач студентами і/чи викладачем, виступи студентів з визначеними темами з метою набору балів.

А де взяти підручники ?

У нашому університеті студентам не видають підручників, адже сьогодні більшість інформації є у доступі в Інтернеті, а лекції та лабораторні розміщені у середовищі дистанційного навчання https://dl.tntu.edu.ua/. Проте, викладач може рекомендувати певні книги для додаткового опрацювання, і тоді можна завітати у бібліотеку університету і взяти те, що необхідно для навчання.

І що, я тільки буду вчитися?

Те, чи студент буде лише навчатися, чи й брати участь у певних заходах, у більшості випадків, залежить лише від його бажання. Проте, університет надає можливість займатися спортом, виступати на змаганнях, брати участь у різноманітних мистецьких заходах, проявляючи свої таланти. Також активні студенти можуть приєднуватися до Студентської ради чи її відділів. Також в університеті є Відділ міжнародної співпраці, який пропонує різноманітні стажування та програми обміну для студентів від другого курсу.

Практика? А це ще що?

Захист практики – це також один із видів семестрового контролю. Під час літніх або зимових канікул (залежить від спеціальності) студент проходить визначений вид практики на певному підприємстві, де виконує доручене завдання, яке напряму пов’язане із його спеціальністю та відповідає рівню знань студента на час закінчення певного курсу. Про це також вам розкажуть, коли прийде час практики.

Ласкаво просимо у велику студентську сім’ю!!!